Een tweedaags wellbeingevent van A tot Z voor de topkaderleden van AG

Een boost voor de onderlinge communicatie én het welzijn van de AG-medewerkers
Sensibilisering, Trainingen & persoonlijke ontwikkeling, Welzijn stimuleren
Deelnemer Expeditie AG

In het kort

De vraag

Als sinds jaar en dag nodigt AG op regelmatige basis haar topkaderleden uit voor een strategische business off-site. In 2023 wilden ze het over een andere boeg gooien door volop in te zetten op connectie en het nog dieper verankeren van mentaal, sociaal en fysiek welzijn bij hun topkaderleden. Waldon kreeg de eer en het genoegen om het hele gebeuren te organiseren. 

 

 

 

De oplossing

Waldon organiseerde niet alleen een tweedaags welzijnsevent, maar voorzag ook een aanlooptraject om de deelnemers te sensibiliseren. Een combinatie van testimonials van de directie, zelftesten rond mentaal, sociaal en fysiek welzijn, digitale programma’s en een motiverende stappenchallenge zorgde ervoor dat de deelnemers goed voorbereid aan de off-site begonnen. Tijdens de tweedaagse schotelden we hen een boeiende mix aan keynotes, fysieke beweegsessies, challenges (waaronder een vuurloop), culinaire ervaringen en een feestelijke afsluiter voor.  

Iets langer

Een uitgebreid digitaal voortraject gericht op connectie, leiderschap en beweging

Waldon ging deze uitdaging met plezier aan en lanceerde in September 2023 een groots welzijnstraject: “Expeditie AG”. Via een gepersonaliseerd communicatietraject, met inbegrip van video’s van de CEO - Heidi Delobelle - werden de topkaderleden van AG uitgenodigd om zich in te schrijven voor het event en deel te nemen aan het aanlooptraject. 

Dit aanlooptraject focuste op bewustmaking rond mentaal, sociaal en fysiek welzijn. Zo werden er zelftesten aangeboden die de deelnemers in functie van hun "risico" meteen richting de juiste tools stuurden. Dat kon een verdiepend digitaal programma rond stress zijn, maar evengoed deden de deelnemers een beroep op het Employee Assistance Programma van AG. Het voortraject werd afgesloten met een stappenchallenge waarbij de deelnemers zich via de verschillende AG-locaties richting de eventlocatie begaven. 

Een tweedaags wellbeingevent in de Ardense hoogvlakten

De apotheose van dit welzijnstraject vond plaats tijdens een tweedaagse in de Ardense hoogvlakten. Na een gezellig ontbijt, stuurden we alle deelnemers wandelen. Letterlijk dan. Deze wandelopdracht zette volop in op het creëren van connectie en elkaar beter leren kennen.  

Vervolgens werd iedereen ondergedompeld in twee tedtalks rond mentaal en fysiek welzijn, gevolgd door een real life case van Lise Conix, CEO bij Torfs. Zij deelde haar tips en tricks rond hoe ze niet alleen binnen Torfs inzet op welzijn, maar vooral ook hoe ze hier in haar dagelijks leven mee omgaat.   

Lise Conix

In de namiddag werden de deelnemers volledig uit hun comfortzone gehaald met verschillende uitdagende oefeningen , waaronder een vuurloop. De perfecte setting om echt te deconnecteren van het werk en de verbinding met elkaar aan te gaan. Ideaal voor het diner en het feestje dat volgde tot in de vroege uurtjes.  

Als afsluiter konden de deelnemers zicht de volgende dag inschrijven voor een aantal welzijnsactiviteiten, gaande van een yogasessie, een mindfull walk tot een full body work-out. De ideale activiteit om terug tot rust te komen na een fijne, maar drukke avond. 

Met een NPS van 41 kijken we allemaal met een meer dan voldaan gevoel terug op deze ervaring. Op naar het volgende event!  

Het evenement was goed georganiseerd en de ondersteuning van de deelnemers verliep uitstekend. De wandeling in de ochtend was een mooie ijsbreker en het idee van de TED-talks was geweldig.

Jan Heyvaert

Ook een wellbeingevent organiseren?

Hou me op de hoogte