Welzijn op het werk: is het mijn verantwoordelijkheid?

Op 7 november vindt onze jaarlijkse conferentie plaats. Ook jij bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze boeiende reis naar de kern van welzijn op het werk!
-
Living Tomorrow; Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde
Welzijn op het werk

In een tijd waarin de grens tussen werk en privéleven steeds vager wordt, stellen we in vraag waar de verantwoordelijkheid voor welzijn begint en eindigt voor de werkgever en werknemer. Ook staan we graag stil bij wat er zou gebeuren als beide partijen de handen in elkaar slaan. Kunnen ze samen de effectiviteit van welzijnsinterventies vergroten? 

Het antwoord krijg je van ons op 7 november! Reserveer nu je ticket want de plaatsen zijn beperkt.

Wil je er ook bij zijn?

Bemachtig snel je ticket(s)!

Programma en sprekers

 1. Ellen spreekt op event Waldon
  13:30 ~ 13:45

  De ROI van welzijn vergroten

  Ellen De Vleeschouwer
  CEO
  Waldon
 2. Cédric Velghe
  13:45 ~ 14:35

  De rol van de werkgever: 5 jaar welzijn op het werk in België in kaart gebracht

  Sinds hij in 2009 als bedrijfspsycholoog afstudeerde, beschouwt Cédric Velghe een brug slaan tussen de wetenschap en de HR praktijk als zijn persoonlijke missie. Als onderzoeker onder het promotorschap van prof. dr. Frederik Anseel, deelde hij wetenschappelijke kennis en deed hij toegepast onderzoek rond de menselijke kant van innovatie en ondernemerschap, terwijl hij ook evidence-based HR in het algemeen actief promootte. In 2015 richtten Frederik en Cédric samen The VIGOR Unit op, een UGent spin-off die organisaties ondersteunt met het maken van evidence-based HR beslissingen aan de hand van literatuuronderzoek, data-analyse, veldonderzoek en de ontwikkeling van nieuwe HR instrumenten.​

  Cédric Velghe
  Managing Partner
  The Vigor Unit
 3. Björn Prins
  14:35 ~ 15:05

  De knowing-doing kloof overbruggen

  Björn is psycholoog, zaakvoerder van ITAM en curriculum chair The Human Centered Organisation - Arteveldehogeschool. Björn is gepassioneerd door de veerkracht van mensen en zoekt daarbij telkens naar deze tools die mensen in hun kracht zetten. Hij steunt daarbij telkens op evidence based modellen in persoonlijke groei en leiderschap.​

  Björn Prins
  Managing Partner
  Itam
 4. Nancy Van Cauwenbergh
  15:35 ~ 15:55

  Durf je uit te spreken: de feedback van medewerkers capteren

  Nancy Van Cauwenbergh
  HR Manager
  Hillewaere Group
 5. Katleen Vranckaert
  15:55 ~ 16:15

  De impact van office design op het welzijn van medewerkers

  Katleen Vranckaert
  Project Consultant
  Kinnarps Belux
 6. Katelijn Nijsmans
  16:15 ~ 16:35

  Medewerkers empoweren dankzij intrapreneurship

  Katelijn Nijsmans
  Founder
  How’s Work
 7. Prof. Jan-Emmanuel De Neve
  16:40 ~ 17:30

  De business case voor investeren in welzijn: inzichten uit 's werelds grootste onderzoek

  De Neve is best known for his research on the economics of wellbeing which has led to new insights into the relationship between wellbeing and income, productivity, and firm performance. His research was selected among 'The Management Ideas that Mattered Most' by the Harvard Business Review and he currently guides the world’s largest study on wellbeing at work with over 20 million company reviews completed so far. De Neve is an editor of the World Happiness Report, and his research and commentary regularly feature in the media, including in The Economist, the Financial Times, the Harvard Business Review, and on the BBC. ​

  Prof. Jan-Emmanuel De Neve
  Professor of Economics and Behavioural Science & Director Wellbeing Research Centre
  University of Oxford

Een voorsmaakje van de keynotes

 • Tijdens dit exclusieve event onthullen we samen met The Vigor Unit de resultaten van een vijfjarig onderzoek naar welzijn binnen Belgische ondernemingen. Wat ligt er nu echt aan de basis van (psychologisch) welzijn, en welke acties moet een werkgever juist wel of juist niet ondernemen?
 • Ben je vaak op zoek naar manieren om een business case voor wellbeing op te bouwen en wil je jouw top-management hiervoor aan boord krijgen? Op basis van een langdurig en grootschalig onderzoek brengt Prof. Jean-Emmanuel De Neve van Oxford University onbetwistbaar bewijs dat investeren in je medewerkers loont, op alle vlakken.

Bestel nu je ticket(s)!

Het aantal deelnemers is beperkt to 150

Waarom deelnemen?

 • Ontvang exclusieve resultaten van een vijfjarig onderzoek naar de welzijnssituaties binnen Belgische bedrijven
 • Ontdek onbetwistbaar bewijs dat investeren in je medewerkers loont, ook op financieel vlak. Of met andere woorden: hoe een hoger welzijn meer winst oplevert
 • Netwerk met andere HR-professionals en deel best practices
 • Leer van experts hoe je een welzijnscultuur opbouwt
Living Tomorrow

Praktisch

 • 7 november 2024 
 • Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde
 • Er is parkeergelegenheid beschikbaar voor alle deelnemers.
living-tomorrow

Voorwaarden

 • Tickets zijn niet restitueerbaar. Indien nodig kan een collega in jouw plaats deelnemen. Neem contact met ons op voor eventuele wijzigingen.
 • Dit evenement is gericht op personen die actief zijn in HR. Dienstleveranciers zijn welkom (cf. solution-provider tickets), op voorwaarde dat ze een klant meenemen die werkzaam is in de HR-sector.

Heb je nog vragen?

Hou me op de hoogte