Ondersteuning voor HR-teams

Ondersteuning voor hr-teams

In 5 stappen naar werknemerswelzijn

 1. Analyse

  Verken HR-issues en breng behoeften in kaart
  Resultaat: Wetenschappelijk onderbouwde rapportering
 2. Strategie

  Vertaal behoeften naar een welzijnsstrategie
  Resultaat: Geëngageerde managers
 3. Uitrol

  Zet je welzijnsstrategie om in een actieplan
  Resultaat: Concrete richtlijn voor management en medewerkers
 4. Motiveer medewerkers

  Realiseer je actieplan met de juiste drijfveren
  Resultaat: Geëngageerde medewerkers
 5. Herevaluatie

  Stuur je actieplan bij wanneer nodig
  Resultaat: Gemaximaliseerde impact

De Waldon-methode: de weg naar een sterk welzijnsbeleid

Van data naar dialoog

Hoe staan de mensen in je organisatie tegenover je huidige welzijnsinitiatieven? Welke prioriteiten stellen zij voorop? Welzijn kan pas een hoge vlucht nemen als je het door de bril van je medewerkers bekijkt. Zet je hen mee achter het stuur van wellbeing op het werk, dan omarmen ze je welzijnsbeleid. Engagement en ownership, daar streven we naar. 

Alles begint met dataverzameling. Dankzij onder andere onze wellbeingaudit, focusgroepen en welzijnsbevragingen brengen we een reeks relevante onderwerpen in kaart. Van slaap tot technostress: we meten kwalitatief, kwantitatief en vooral effectief. 

focusgroep
Cocreatie in de cockpit

Evidence-based informatie is alleen nuttig als je er gericht mee aan de slag gaat. Dataverzameling is dan wel het vertrekpunt, het identificeren van bruikbare inzichten wijst altijd de weg naar een slim welzijnsbeleid. 

Je wellbeingmanager weet van aanpakken, en bepaalt met jou de prio’s. Op basis van best practices en jarenlange ervaring stelt hij een gedetailleerd draaiboek samen op basis van jouw noden. Elk bedrijf is anders, dus onze aanpak is dat ook. Het welzijnsbeleid dat hieruit ontstaat, wordt het navigatiesysteem voor een actieplan met al je initiatieven.  

Cocreatie
Maximale adoptie, ons mikpunt

Welzijn wordt pas een werkwoord met een gesmeerde implementatie. Want uiteindelijk wil je iedereen aan boord krijgen van je beleid. Maar hoe laat je jouw acties landen bij je medewerkers?

Waldon mikt op duurzame gedragsverandering met een zorgvuldige combinatie van programma’s, trajecten en workshops. Die werkten we stuk voor stuk uit met gerenommeerde experts uit de sector en zijn (indien geschikt voor online gebruik) beschikbaar op ons digitaal platform My Health Partner. Verder ondersteunen we je ook graag bij het stroomlijnen van online en offline communicatie. Maximale adoptie is dus allerminst een optie. 

Medewerker noteert

Benieuwd naar onze andere oplossingen?

Pieter

Beoordeel de behoeften van jouw medewerkers met de werkbaarheidcheques

Met werkbaarheidscheques krijg je financiële steun om knelpunten rond werkbaar werk in kaart te brengen. Zo financiert Vlaanderen tot 60% van jouw project, met een maximum van € 9.000. Een belangrijke voorwaarde is dat de prestaties worden uitgevoerd door geregistreerde, erkende dienstverleners zoals Waldon!

Hou me op de hoogte